Τρίτη 5 Απριλίου 2011

που ειναι οι 2L8 oeo

Οι 2L8 είναι το project του Κ the Clown και μιας ομάδας μουσικών και συνεργατών με βάση τη Θεσσαλονίκη. Το ντεμπούτο των 2L8 “Armed Angels, Frustrated Youth, the Art of Self-Deceit and Music Industry” (2005) Poeta Negra Records, είχε μεγάλη απήχηση σε κριτικούς και κοινό. Το “HE & SHE, Angry Enough To Keep Loving In The Dark Ages” (Δεκέμβριος 2008) είναι η δεύτερη κυκλοφορία των 2L8.
Χωρίς την εμμονή σε συγκεκριμένες μουσικές φόρμες ισορροπεί ανάμεσα στο post rock και τον μινιμαλισμό. Ο μπρεχτικός χαρακτήρας της ερμηνείας του συμπληρώνεται από έντονα ξεσπάσματα στις κιθάρες, έγχορδα που πριονίζουν και αιχμηρές ατμόσφαιρες, οι οποίες εναλλάσσονται με οπερετικά φωνητικά και μελωδίες άκρατου συναισθηματισμού και λυρισμού.
Έχουν εμφανιστεί στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της χώρας: Gagarin, Bios, Κύτταρο, Synch Festival, (Αθήνα), Υδρόγειος, Μύλος, Eightball (Θεσσαλονίκη), Rec, Λιθογραφείο (Πάτρα) ενώ συμμετείχαν στην Τελετή Απονομής των Κρατικών Βραβείων Ποιότητας στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διασκευάζοντας «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζηδάκι.
Τους 2L8 αποτελούν οι:
Κ the Clown (Κιθάρα, Τρομπέτα, Φωνές),
Ηρακλής Ιωσηφίδης (Κόντραμπάσο),
May Roosevelt (Theremin, Βιολί),
Ελισώ Παπαστρατή (βιολί),
Χριστίνα Παπαγιαννούλη (Τσέλο),
Γιώργος Παναγόπουλος (Τύμπανα),
Πάυλος Λιολιόπουλος (Κρουστά),
Κωστής Λιολιόπουλος (Κιθάρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου